تمیز و شفاف نگه داشتن آب استخر همیشه مسئله بسیار مهمی برای استخر داران بوده است. اگر آب آلوده درون استخر باشد باعث ایجاد بیماری های بسیاری برای شناگران میشود. شنا کردن در آب کثیف موجب بروز مسائلی مانند عفونت چشم، گوش و بیماری های پوستی میگردد.
آلوده شدن آب استخر میتواند به علت های گوناگونی رخ داده باشد که از میان آن ها میتوان به عوامل محیطی، شاخ و برگ درختان، میکروب ها و قارچ ها اشاره کرد. در جهت از میان بردن هر کدام از این آلاینده ها به روش خاصی نیاز است. برای شفاف کردن آب استخر در ابتدا لازم است تا با بخش های اصلی آن آشنایی داشته باشیم.
بخش های اصلی شفاف نگه داشتن آب استخر
سیستم فیلتراسیون
سیستم فیلتراسیون وظیفه به گردش درآوردن آب را بر عهده دارد و با این کار مانع از کدر شدن آب استخر میشود. اگر این قسمت عملکرد مناسبی نداشته باشد آب کدر میشود.برای نظافت سطح خارجی این فیلترها بهترین انتخاب شوینده های ملایم هستند. پس از مدتی باید این سیستم تمیز و بک واش شود.. تایم انجام این پروسه با اندازه گیری دبی استخر تعیین میگردد.
سیستم اسکیمر
یکی از بخش های مهم برای تصفیه آب اسکیمر استخر است که عموما در کناره ها یا کف قرار میگیرد و از ورود آلاینده ها به درون استخر جلوگیری میکند. اگر این تجهیزات مسدود شوند آب استخر آلوده و تیره میشود. برای پیشگیری از این مشکل حتما هفته ای یک بار اسکیمر را بررسی کنید و در صورت نیاز اقدام به تمیز کردن آن کنید.
پمپ
پمپ را میتوان قلب استخر دانست و عملکرد آن به این صورت است که با به گردش در آوردن آب استخر آن را به سمت فیلتر میفرستد. کارکرد صحیح این بخش یکی از پارامترهای مهم در شفافیت آب استخر محسوب میشود. در قسمت ورودی این قطعه نوعی صافی وجود دارد که از ورود مواد خارجی به داخل استخر جلوگیری میکند. این صافی هر چند وقت یک بار باید به طور کامل تمیز شود.
مراحل شفاف سازی آب موجود در استخر
در جهت زلال سازی آب موجود در استخر به غیر از بک واش سیستم فیلتراسیون باید عوامل دیگری را نیز در نظر گرفت. همانطور که میدانید استخرهایی که رو باز هستند بیشتر از مدل های بسته در معرض آلودگی می باشند و همینطور تنظیم کردن دمای آب نیز در این استخرها بسیار سخت تر از استخرهای سر پوشیده است. لازم به ذکر است که تمیز کردن آب موجود در استخر در فصول گرم سال باید بیشتر از فصول سرد انجام شود. در ادامه بخش هایی از استخر که در فرآیند شفاف سازی باید به آن ها توجه کرد را بیان میکنیم.
آب موجود در استخر
آب استخر را باید به صورت مرتب از جهات مختلفی مانند مقدار کلر، اسیدیته، اوزون و فسفات بررسی کرد. روش مرسومی که برای ضدعفونی آب استخر استفاده میشود کلر یا اوزون است البته کلر طرفداران بیشتری دارد به دلیل اینکه دارای طول عمر بالاتر و قیمت مناسب تری می باشد.
مقدار کلر یا اوزون حتما باید به شکل هفتگی چک شود و اگر نیاز بود به مقدار آن ها نیز اضافه گردد. برای اینکه بتوانید از میزان کلر موجود در آب آگاهی پیدا کنید میتوانید کیت های تست آب را به کار ببرید.
برای تنظیم کردن اسیدیته آب هرگز نباید از بازها یا اسیدهای بسیار قوی استفاده نمایید. در جهت قلیایی کردن میتوانید از بوراکس کمک بگیرید و برای اسیدیته کردن نیز اسیدی فایر گزینه مناسبی است.
دیواره ها و کف استخر
ظاهر و شرایط دیواره ها و کف نیز از عواملی هستند که حتما باید مورد بررسی قرار بگیرند. در آب سختی هایی وجود دارند که روی قسمت های دیواره و کف رسوب میکنند و با گذشت زمان باعث کدری سطح آب میگردند.
اگر استخر را به صورت منظم استفاده میکنید حتما باید دو هفته یک بار آب موجود در آن را تخلیه کنید و با وسایل مخصوص دیواره ها و کف را نیز شستشو دهید.
انواع شفاف کننده های آب استخر
یکی از راهکارهای از بین بردن کدری آب استخر استفاده از شفاف کننده ها است. این مواد عموما به شکل مایع و فاقد بو هستند. این محصولات آلاینده های موجود در آب را منعقد کرده و آن ها را ته نشین میکنند و به این ترتیب شفافیت را مجددا به آب استخر بازمیگردانند. در ادامه به مهم ترین این شفاف کننده ها اشاره میکنیم:
سولفات مس
سولفات مس که آن را به نام کات کبود نیز میشناسند در فرآیند شفاف سازی آب بسیار استفاده میشود. پس از شوک دادن به استخر به وسیله کلر میتوانید از این شفاف کننده در جهت زلال سازی آب استفاده کنید.
سولفات آلومینیوم:
نام دیگر این محصول زاج سفید است که از نظر ساختاری منعقد کننده می باشد.در پروسه شفاف کردن آب از سولفات آلومینیوم نیز میتوانید بهره ببرید. زاج سفید دارای بار مثبت است که باعث خنثی کردن ذرات موجود در آب و ته نشین شدن آن ها میشود.