ورزش شنا جزء ورزش هایی است که علاقه مندان بسیاری دارد و روز به روز نیز به تعداد آنها افزوده میشود. از مدیران مجموعه های ورزشی گرفته تا افرادی که مالک یک استخر خانگی هستند، همه باید در مورد موارد مربوط به استخر اطلاعات کافی داشته باشند یکی از این موارد بسیار مهم لوله کشی استخر است. با مجموعه پیمتاش کالا همراه شده تا با نکات مهم لوله کشی استخر آشنا شوید.
لوله کشی صحیح استخر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باعث افزایش طول عمر استخر ، تصفیه صحیح آب و بالا بردن کیفیت آب ورودی استخر میشود. کیفیت بالای آب استخر باعث افزایش رضایت و لذت شناگران میگردد.
با توجه به موارد گفته شده لازم است تا لوله کشی استخر با دقت و وسواس زیادی صورت بگیرد تا مانع از بروز مشکلات و خسارات در آینده شود. همه پارامترها از طراحی نقشه لوله کشی، انتخاب لوله های مناسب و … باید در نظر گرفته شوند.
اقدامات اولیه در جهت لوله کشی استخر
پیش از شروع کار، اقدامات اولیه ای هستند که باید انجام شوند، این اقدامات عبارتند از:
در ابتدا نیاز به ایجاد یک فضای مناسب برای سیستم گردش آب خواهید داشت. روش انجام فرآیند لوله کشی در جهت تصفیه آب و گرم کرد آن نیز باید توسط یک شخص متخصص ارائه شود.
برای افزایش کیفیت آب ورودی به استخر و تصفیه درست آن باید مسیرهای جدا تعبیه شوند.
نوع لوله ها را باید با در نظر گرفتن شرایط موجود انتخاب کنید. بهتر است از لوله های مقاوم استفاده کنید.
ابعاد لوله ها نیز باید بر اساس حجم استخر و حجم آب مصرفی تعیین شوند.
برای صرفه جویی در مصرف آب و بالا بردن کیفیت آن باید از تجهیزات گند زدایی و فیلتراسیون بسیار قوی استفاده کنید.
میتوانید برای محافظت از لوله ها از پوشش هایی به عنوان عایق کمک بگیرید.
در مواردی که لازم نیست، از پیچ وتاب دادن سیستم های لوله کشی خودداری کنید.
مراحل اجرای لوله کشی استخر
مرحله اول: نصب زهکش و اسکیمر
پیش از شروع لوله کشی استخر باید از وسایل ضروری مانند زهکش و اسکیمر استفاده کرد.این تجهیزات مانند یک فیلتر عمل میکنند. اسکیمر استخر آلاینده ها و اجسام شناور را از سطح آب جمع آوری کرده و آن ها را به خروجی ها منتقل میکند. این خروجی ها به فاضلاب وصل هستند و این مواد را از این طریق وارد فاضلاب میکنند و مانع از گرفتگی لوله ها میشوند. زهکش های اصلی عموما در کف استخر واقع شده اند و زباله ها و گرد و خاک را از استخر جدا میسازند.
مرحله دوم: اتصال کوپلینگ ها
کوپلینگ قطعه ای ست که وظیفه آن اتصال دو شفت به یکدیگر است. برای اینکه بین کوپلینگ ها اتصال ایجاد کنید در ابتدا باید کمی پاک کننده پی وی سی را در قسمت انتهایی کوپلینگ ها و ورودی ها استفاده نمایید.در قدم بعدی مقداری چسب روی همه قسمت ها بزنید و در انتها آنها را به یکدگیر بچسبانید. این راهکار را میتوانید برای اتصال لوله های مختلف در هر بخش مورد استفاده قرار دهید.
اجرای لوله های زهکشی
لوله کشی ها عموما در زیر زمین انجام میشوند و این پروسه باید به گونه ای انجام شود که در صورت بروز مشکل در سیستم لوله کشی، مجبور نشوید زمین را تخریب کنید.
برای انجام این کار، در ابتدا باید استخر را تخلیه کرده و یک زانویی با ابعاد 90 درجه را در بخش انتهایی اتصالات جایگذاری نمایید. در این قسمت نیز میتوانید از روش پاک کننده پی وی سی و چسب کمک بگیرید.لازم است یک لوله را در انتهای زانویی قرار داده و آن را به سمت بخش هایی که تخلیه آب صورت میگیرد قرار دهید.
متصل کردن لوله های کف آبروها
در این مرحله به لوله های پی وی سی در ابعاد 1 و 2/1 اینچ احتیاج دارید. باید این لوله ها را از کف آبروها تا محل قرار گیری پمپ جایگذاری نمایید. این کار را میتوانید با استفاده از روش تمیز کردن و چسب زدن انجام دهید.اگر نیاز به خم کردن لوله ها و زانویی ها بود میتواند از آهن اره بری برای از بین بردن انسدادها کمک بگیرید.
جایگذاری لوله های ورودی
برای انجام فرآیند لوله کشی لازم است تا لوله های پی وی سی را در جهت جت های آبی قرار دهید.در این بخش نیاز دارید که از چند اتصال T در لوله ها برای منتقل کردن آب استفاده کنید.
بستن درپوش انتهای لوله ها
انتهای تمام لوله هایی که در این پروسه استفاده کردید را باید به وسیله درپوش ببندید تا گرد و خاک وارد آنها نشوند.پس از اینکه لوله کشی به اتمام رسید اقدام به باز کردن این درپوش ها کنید. قدم بعدی وصل کردن لوله ها به پمپ است.
یکی از نکات مهمی که باید مورد توجه قرار دهید این است که باید به طور مرتب، زمین را بررسی کنید تا در صورت وجود رطوبت در خاک بتوانید برای تعمیر لوله های آن قسمت، کارهای لازم را انجام دهید.